Upute za nastavnike

15. Skype i Skype for Business

Skype

Skype je moguće koristiti za održavanje predavanja online, za maksimalno 50 ljudi.
Prvi je korak instaliranje aplikacije na:

Kada se spojite na Skype, možete se s polaznicima/studentima čuti na dva načina: uobičajeni Skype poziv i Meet Now (Sastanak). U oba slučaja možete snimati razgovor te podijeliti ekran sa studentima.
Za razliku od uobičajenog poziva, Meet Now ne zahtijeva da korisnici imaju otvoren račun na Skypeu jer se sastanku može priključiti i iz browsera. Ako želite koristiti Meet Now, kliknite na odgovarajući button pod Chats ili Calls (razgovori odnosno pozivi) te kopirajte link i pošaljite ga svojim studentima.
Ako biste radije koristili uobičajeni poziv, morat ćete, nakon kreiranja grupe, ili pronaći studente na Skypeu ili omogućiti pridruživanje razgovoru putem linka, klikom na Invite More People (pozovite više ljudi) i odabiranjem Share Group via Link (podijeli grupu putem veze).

Tehnički detalji prije i za vrijeme sastanka

  • Prije početka sastanka napomenuti svim prisutnima da ugase mikrofon zbog bolje kvalitete zvuka govornika (ostaje upaljen studentu i profesoru) ili ukoliko profesor izlaže ostaje upaljen samo njemu a studenti mogu naknadno postavljati pitanja ili ista upisivati u chat.
  • Katkad je potrebno odabrati opciju Odmagli pozadinu.
  • Ako je riječ, primjerice, o obrani završnog rada pa je potrebno da student dijeli svoj ekran i prezentaciju, onda on mora i kreirati sastanak te poslati link profesoru. Jednako tako je važno da podijeli svoj zaslon na dva jednaka dijela kako bi se vidjela i prezentacija i aplikacija Skype. Poželjno je da sastanku prisustvuje više od dvoje sudionika jer je u tom slučaju u gornjem desnom kutu moguće odabrati opciju Prikaz govornika, te će ispitna komisija na podijeljenom ekranu vidjeti i prezentaciju i studenta.

 

Skype for Business

Skype for Business može se koristiti samo na računalima spojenim na MUP-ovu mrežu koja imaju instaliran Office paket.
Važno je napomenuti da se ova aplikacija može koristiti tek kad je aktivirana na postojeće korisničko ime i lozinku zaposlenika MUP-a, i to vrijedi za sve sudionike razgovora. Aktivaciju mogu zatražiti svi zaposlenici MUP-a tako da sa službenog e-maila pošalju molbu za aktivaciju na pomoc@mup.hr.

Tehnički detalji prije i za vrijeme sastanka

  • Potrebno je osigurati prijenosno ili stolno računalo kabelom spojeno na MUP-ovu mrežu.
  • Preporučljivo je da svi sudionici osim govornika ugase mikrofon zbog bolje kvalitete zvuka govornika. Ostali sudionici mogu se uključivati po potrebi, naknadno postavljati pitanja ili ih upisivati u chat.
  • Obavezno je e-mailom obavijestiti polaznike o prvom predavanju te prije početka napraviti grupu u koju preko e-maila dodajemo osobe radi lakšeg pokretanja videopoziva i prisutnosti svih polaznika. Svaki dan prije početka predavanja provjeriti 5-10 min prije početka predavanja jesu li svi polaznici u grupi.