Otisni knjiguOtisni knjigu

Upute za nastavnike

Sjedište: Policijska akademija - e-obrazovanje
E-kolegij: Policijska akademija - e-obrazovanje
Knjiga: Upute za nastavnike
Otisnuo/la:
Datum: Nedjelja, 24. Siječanj 2021., 13:40

1. Otvaranje novog e-kolegija

Svaki korisnik može zatražiti otvaranje e-kolegija u sustavu e-obrazovanja. Za otvaranje novog e-kolegija potrebno je prijaviti se u sustav te ispuniti online obrazac dostupan putem poveznice na naslovnici sustava u bloku "SAMO ZA NASTAVNIKE" s desne strane sučelja. Time će zahtjev biti automatski poslan administratoru sustava.

Za otvaranje novog e-kolegija slijedite proceduru prikazanu u ovoj video snimci (kliknite na video za uvećavanje prikaza):

 

 

Nastavnik u obrascu treba popuniti osnovne podatke o e-kolegiju:
• naziv e-kolegija
• kraticu
(akronim ili kraći naziv e-kolegija)
• sažetak e-kolegija
(kratak opis e-kolegija – preporuka je da sadrži najviše 700 znakova)
• služba i dodatni nastavnici
.
Napomena: K
ratica e-kolegija mora predstavljati jedinstvenu vrijednost na razini cijelog sustava – ako je netko prethodno upotrijebio identičnu kraticu, sustav neće dopustiti predavanje obrasca i tada nastavnik mora upotrijebiti neku drugu kraticu ili nadopuniti željenu kraticu.

Nakon što nastavnik ispuni i uspješno preda obrazac, obavijest o tome odlazi administratoru sustava, koji će e-poštom poslati obavijest o otvaranju e-kolegija.


2. Dodjela korisničkog računa

Za pristup e-obrazovanju potrebno je ispuniti tablicu „Obrazac za dodjelu ovlasti“ koja se nalazi u elektroničkom obliku na kraju upute.

Tablicu je potrebno čitko ispuniti i dostaviti na korisničku adresu elektroničke pošte (eobrazovanje@fkz.hr).

NAPOMENA: Ovlasti zatražiti minimalno 7 radnih dana prije početka tečaja.

Nakon dostave tablice, Služba za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost tablicu će odobriti te će na korisničku adresu elektroničke pošte biti poslano korisničko ime i lozinka.

 

 

U slučaju zaboravljene zaporke polaznika/nastavnika, potrebno je poslati elektroničku poštu na Tehničku podršku (eobrazovanje@fkz.hr). Ako polaznika zanima pristup nekom drugom kolegiju, mora se obratiti na elektroničku poštu eobrazovanje@fkz.hr  (tada će administrator obavijestiti voditelja tečaja te će osoba biti upisana i na taj kolegij, ako upis u dodatni kolegij ne bude moguć, osoba će dobiti obavijest zašto to nije moguće).

3. Uređivanje profila

Kako biste promijenili adresu e-pošte ili fotografiju u svojem korisničkom profilu:

  • Kliknite na svoje ime i prezime u gornjem desnom kutu sučelja i potom na poveznicu Profil.

  • Otvorit će se vaš profil.

  • Kliknite na poveznicu Promijeni osobne podatke koja se nalazi lijevo u izborniku Detalji o korisniku.

  • U kućicu Adresa e-pošte upišite novu adresu.

  • Pri dnu stranice nalazi se poveznica Slika korisnika, kliknite na nju.

  • Dodajte profilnu sliku – klikom na plavu strelicu u okviru Nova slika, otvorit će vam se novi prozor (klik na Browse i potražite sliku na svojem računalu te je postavite na sustav.)

  • Kliknite na Promijeni osobne podatke na dnu stranice i to je to.

4. Videonastava

Predavači/nastavnici koji žele držati predavanja online, mogu se poslužiti nekom od sljedećih aplikacija koje pružaju mogućnost virtualnih učionica:

SKYPE

Ako želite koristiti Skype, trebate instalirati aplikaciju
računalo
https://www.skype.com/en/get-skype/
Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skype.raider
iOS
https://apps.apple.com/app/apple-store/id304878510.


Kada se spojite na Skype, možete se sa studentima čuti na dva načina: uobičajeni Skype poziv i Meet Now (Sastanak). U oba slučaja možete snimati razgovor te podijeliti ekran sa studentima.

Pozivu može prisustvovati do 50 ljudi. Ako želite snimati poziv, kliknite na More Options (Dodatne mogućnosti odnosno tri točkice na desnom donjem dijelu ekrana) dok ste u pozivu te izaberite Start Recording (započni snimanje).

Za razliku od normalnoga poziva, Meet Now ne zahtijeva da korisnici imaju otvoren račun na Skypeu. Razgovoru se može priključiti i iz browsera. Ako želite koristiti Meet Now, kliknite na odgovarajući button pod Chats ili Calls (razgovori odnosno pozivi) te kopirajte link i pošaljite ga svojim studentima.

Ako biste radije koristili uobičajeni poziv, morat ćete, nakon kreiranja grupe, ili pronaći studente na Skypeu ili omogućiti pridruživanje razgovoru putem linka, klikom na Invite More People (pozovite više ljudi) i odabiranjem Share Group via Link (podijeli grupu putem veze).

                      


                                   

Također, možete pokrenuti i anketu. U razgovoru kliknite na dodatne mogućnosti te izaberite izradi anketu.

                                  

FACEBOOK

Ako želite držati predavanje preko Facebook Messengera, možete to učiniti za do 50 studenata. Ne morate biti prijatelji preko Facebooka, dovoljno je da ih možete pronaći. Pritom pazite na to da dodajete točnu osobu. Alternativno, uvijek možete reci studentima da naprave grupni razgovor i dodaju Vas u njega. Problem može predstavljati činjenica da Facebook nema preveliku podršku za Firefox – ne možete dijeliti ekran ni biti u grupnom videopozivu. Također, ne možete snimati predavanje. Možete poslati dokumente, linkove i slike u grupni razgovor.

ZOOM

Ako želite koristiti Zoom, morat ćete prvo instalirati aplikaciju. Linkovi za skidanje aplikacije su sljedeći:

računalo https://zoom.us/support/download
Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=us.zoom.videomeetings
iOS
https://apps.apple.com/us/app/zoom-cloud-meetings/id546505307

Za kreiranje sastanka, idite na https://zoom.us te kliknite na Host a Meeting. Stranica će zatražiti da kreirate račun te potom ponuditi opciju kreiranja sastanka. Kliknite na Schedule a New Meeting.

Kad ste unijeli sve potrebne podatke, kliknite na Save. Dobit ćete informacije o sastanku, među kojima su najbitnije Meeting ID te link za pristup sastanku.

Podijelite ih sa studentima te kliknite na Start a Meeting.

Sastanak možete snimiti i možete podijeliti ekran sa studentima, ali imajte na umu da je vrijeme predavanja ograničeno na 40 minuta. Naravno, možete napraviti pauzu i pokrenuti novi sastanak. Pozivu može prisustvovati do 50 ljudi.


5. O resursu Natpis

Kako biste oblikovali pregledan e-kolegij te studentima/polaznicima olakšali snalaženje unutar e-kolegija, na raspolaganju vam je resurs Natpis. On može služiti kao uvod unutar određene teme i osigurat će preglednost e-kolegija jer je za razliku od ostalih resursa odmah vidljiv na naslovnici.

U videu u nastavku pogledajte kako iskoristiti resurs Natpis i povezati ga s drugim resursima – Datotekama, Poveznicama i slično.  

 

  

6. O resursu Knjiga

Ovaj resurs omogućuje organizaciju nastavnog sadržaja u poglavlja i potpoglavlja. Koristan je jer mu se mogu dodavati slike, poveznice, videa... Osim toga, blok Sadržaj desno povećava preglednost jer su tu vidljiva sva poglavlja i potpoglavlja. Polaznicima/studentima vrlo je korisna mogućnost ispisa ovako oblikovanog nastavnog materijala. Mogućnost ispisa knjige nastavnik podešava u bloku Postavke - Administracija knjige - Ovlasti. Polaznicima/studentima je nakon toga, u bloku Postavke, dostupna mogućnost ispisa cijele knjige ili pojedinoga poglavlja.

 

 

7. O resursu Stranica

Stranica se koristi za postavljanje manje količine nastavnog materijala izravno u sustav Moodle (umjesto unutar Word ili PDF dokumenta i slično). Prednost je ovog resursa u odnosu na postavljanje gotove datoteke u tome što može sadržavati poveznice na datoteke ili internetske stranice. Osim toga, moguće ju je pregledavati i uređivati putem mobilnih uređaja.

U nastavku pogledajte video s uputama za postavljanje resursa Stranica.

 

 


8. O aktivnosti Odabir

Dosad su u uputama prikazani pojedini resursi koji se mogu iskoristiti u pripremi e-kolegija. Osim resursa, sustav Moodle ima i lepezu aktivnosti koje se mogu iskoristiti u nastavi. Aktivnosti se od resursa razlikuju po tome što se njima ostvaruje interakcija nastavnika s polaznicima/studentima. Putem aktivnosti moguće je i ocjenjivanje radova polaznika/studenata, za razliku od resursa.

Aktivnost Odabir jedna je od mogućnosti, a primjenjuje se za prijave vježbi (kolokvija, ispita i slično) te za odabir seminarske teme, glasanje ili za provjeru razumijevanja tijekom izvođenja nastave. Sastoji se od jednog pitanja za koji je nastavnik omogućio odabir između nekoliko mogućnosti.

Za dodavanje aktivnosti Odabir potrebno je odabrati Dodaj aktivnost ili resurs > Odabir.

Nakon upisa teksta pitanja u polju Opis, ispunjavaju se i polja s mogućim odabirima. Prikazano je pet polja za upis odabira. Nastavnik može dodati i više odabira, u setovima po tri, odabirom gumba Dodaj još tri polja.

Broj odgovora ili prijava za određeni odabir može se i ograničiti. Maksimalan broj odabira upisuje se u polje Ograničite broj dopuštenih odabira - primjerice ako pojedinu seminarsku temu mogu odabrati samo jedan ili dva polaznika/studenta.

Za aktivnosti općenito, moguće je odrediti razdoblje unutar kojeg su dostupne polaznicima/studentima. Jednako je i s aktivnošću Odabir - u sekciji Dostupnost odabere se početni i završni datum razdoblja dostupnosti.

 

 

9. O aktivnosti Anketa

Aktivnost Anketa omogućuje nastavniku izradu anketnog upitnika kako bi od polaznika/studenata dobio povratnu informaciju o e-kolegiju ili određenoj temi.

Za dodavanje aktivnosti Anketa potrebno je odabrati Dodaj aktivnost ili resurs > Anketa te nakon toga urediti postavke. Preporučuje se u okvir Opis napisati upute polaznicima/studentima koji će ispunjavati anketu. Također je korisno u sekciju Dostupnost zadati rok za rješavanje ankete. Među postavkama je moguće urediti i hoće li anketa biti anonimna ili će se odgovori spremati s imenomi prezimenom, kao i hoće li se dopustiti višestruko ispunjavanje ankete. U sekciji Nakon predaje definira se hoće li polaznici/studenti nakon predaje ankete vidjeti analizu dotad predanih anketa te se u okvir Stranica poslije predaje upisuje poruka koja će biti prikazana polaznicima/studentima nakon ispunjavanja ankete.

Pitanja koja će se pojaviti u anketi uređuju se tek nakon što se pohrane postavke i anketa prikaže na stranici e-kolegija: potrebno je dvostrukim klikom ući u anketu i početi dodavati pitanja. Sustav omogućuje odabir među više vrsta pitanja, a najčešće se upotrebljavaju Višestruki odabir ili Kraći tekstualni odgovor. Pojedina ili sva pitanja mogu biti označena kao obvezatna, što znači da anketu nije moguće predati dok nije odgovoreno na obvezatna pitanja.

U izborniku Prikaži odgovore mogu se vidjeti rezultati ankete sa slikovnom i brojčanom analizom odgovora. Preporučuje se prije objavljivanja ankete provjeriti kako ona izgleda iz studentskog pogleda.

 

 

10. O aktivnosti zadaća

Aktivnost Zadaća služi za prikupljanje radova polaznika/studenta, njihovu procjenu te upis ocjene i povratnih informacija pojedinom studentu. Predane zadaće vidljive su samo nastavniku i polazniku/studentu koji je zadaću predao. Ovisno o odabranim postavkama, određuje se željena aktivnost polaznika/studenta - ili izravan upis teksta u sustav ili predaja datoteke. Obavijest o zadanoj zadaći pojavljuje se automatski u blokovima Kalendar i Buduća događanja.

U nastavku pogledajte kako dodati aktivnost Zadaća te kako predavanje zadaće izgleda iz pozicije polaznika/studenta.

 

 

 

 

11. Kratka uputa za pregled rezultata testa po grupama

U nastavku je uputa za pregled rezultata testa po grupama. Hvala kolegama Mravičiću i Klancu, koji su priredili uputu!